petak, 1. prosinca 2017.

TRIOLADA: Ovaj kremasti kolač hvale svi koji su ga probali

Posted by arsenal on prosinca 01, 2017 | No comments

Triolada je fini kremasti kolač hvale svi koji su ga probali. Zanimljiv je i utoliko što možete eksperimentirati s raznim kombinacijama okusa.

Sastojci:
Tijesto:
6 jaja,
6 žlica šećera,
3 žlice ulja,
1 žlica kakaa,
2 žlice krušnih mrvica (prezle),
3 žlice brašna,



1 vrećica praška za pecivo
Krema:

15 žlica šećera,
1,5 l mlijeka,
2 pudinga od vanilije,
2 pudinga od lješnjaka,
2 pudinga od čokolade.,
250 g margarina
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje,
250 ml vrhnja za šlag
Priprema:

Tijesto:
Umutiti bjelanjke, te dodati šećer, žutanjke, ulje, mrvice, kakao, brašno i prašak za pecivo. Peći 30 minuta na 150 °C.
Krema (tj. 3 kreme, svaka se pravi posebno):



Izmiješati 5 žlica šećera i 2 pudinga od vanilije s malo mlijeka, odvojenog od 0,5 l. Ostatak staviti da zakipi i skuhati kremu.
Tako isto napraviti s pudinzima od lješnjaka i čokolade.
Dakle, na svaka dva pudinga ide po 5 žlica šećera i 0,5 l mlijeka.
Margarin podijeliti na 3 dijela Kad se kreme prohlade, izraditi svaki dio mikserom i u svaku dodati po 1/3 margarina. Pudinge mazati po biskvitu, boje slažite po želji. Na vrh staviti glazuru.
Glazura:
250 ml vrhnja za šlag staviti da zakipi, ugasiti vatru, dodati izlomljenu čokoladu. Neka odstoji 5 minuta, a onda miješati dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
Preliti po kolaču.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar