nedjelja, 3. prosinca 2017.

LENJI KUPUS...KUPUS RADO SPREMAM ALI OVAJ JE NAJ,NAJ, NAJ....

Posted by arsenal on prosinca 03, 2017 | No comments

Sastojci  
500 gr junetine od buta
200 gr suvog mesa od kolenice/ da ima kozuricu i masnoce/
1 srednja sargarepa
1 glavica crvenog luka
1 glavica/ oko 1 kg/ kupusa



po zelji Vegeta, biber, aleva paprika
malo ulja
malo vode
po zelji paradajz pire

Priprema
1.
Ovaj kupus se kuva tako sto
sve isecemo na sitno, sem
kupusa i stavljamo redom u
dublji sud.
2.
Na malo ulja proprzimo luk i
odmah dodamo sargarepu, meso



sveze i suvo.
3.
Kupus isecemo na 4 do 6 delova
i poslazemo preko mesa.
Dodamo zacine, paradajz pire i nalijemo
vodom samo da ogrezne.
4.
Jelo treba da bude gusto.
5.
Ostaviti da kupus provri, smanjiti na
srednju temperaturu i kuvati oko 30 minuta.
6.
Potom smanjiti na najslabiju temperaturu i
kuvati dok meso ne bude mekano.
Posluživanje
Ovo je “sladak ” kupus, ali mu suvo meso daje ukus “kiselog” kupusa i topi se u ustima.

0 komentari:

Objavi komentar